Publicerat: / Beauty; Makeup

Men nu äntligen!

Men nu äntligen hörrni! Jag har i fyra veckor nu haft nånting som heter APL. Och det står för ArbetsPlatsLära. Alltså praktik genom utbildningen. Helt galet vad fort det har gått egentligen. Fyra veckor redan? Herregud. Men det positiva är att jag blev godkänd! Woho! Så nu är man tillbaka i skolbänken igen och jag kollade nyss på en sån widget jag har i telefon som visar nedräkningar.. Det är BARA 38 dagar kvar! 38 dagar kvar av min utbildning (okej då är helgerna inräknade också. Utan helger så är det; 23 dagar!? T R E VECKOR?! Men ursäkta? Sen är.. jag utbildad undersköterska. Men helt galet asså.
 
 
 
Tänk att det redan har snart gått 1,5år sedan jag började i skolan. Oj, men så har jag kämpat också.
 
Första Terminen;
Låg jag sådär galet bra till i planeringen av ämnena så jag låg före alla i klassen med fyra veckor. Jag bad om mer och mer uppgifter att göra (de som skulle ges ut till alla under terminen). Helt galet. 
 
APL plats; äldreboende
 
Andra Terminen;
Då slog demonerna och tröttheten till. All stress som var under vintern med kaos osv. Jag kunde inte fokusera så bra i skolan men jag blev godkänd i alla ämnen så det är ju vackert det. 
 
APL plats; sjukhuset på medicin avdelningen 
 
Sista terminen (än så länge)
I somras slog demonerna hårt till på mig men jag kämpar mig igenom. Jag är inte lika effektiv i skolan som jag var första terminen men jag hänger iallafall med i klasserna, alla ämnen, alla uppsatser och tentor. B r u t a l t men jag blickar framåt och tänker på varför jag läser denna utbildning. Det ger mig stöd och motivation till att fortsätta. 
 
APL plats; Gruppboende med psykiatriska funktionsnedsättningar 
 
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
 
Idag var jag tillbaka i skolbänken för första gången på lite över fyra veckor och hej å hå va det märktes i mitt huvud att jag inte var van det. Trötthet slog till otroligt hårt men jag lyckades hålla mig vaken som tur var. Påbörjade en uppsats del som skall va klar nästa vecka och även gjort klart en presentation/powerpoint som man skulle göra. Idag har jag varit lite effektiv. Skickat in två uppsatser har jag gjort också. Jag tog fel på dag och tid för skolan idag så jag fick 1,5h i skolan innan första lektionen börja så då kötta jag på med uppsatserna. Skickades in i tid 🙌🏻 Woho heja mig!
 
Fick även besök på första lektionen från två som använder AKK (Alternativt Kompletterande Kommunikation) och där gick vi bland annat genom alfabetet i teckenspråk. Men herregud va jag skrattade när jag skulle försöka stava mitt namn. Och jag fick dessutom veta att ett tecken som stöd som jag använt betyder nå helt annat 😱 oh no. Men jag fick lära mig rätta tecknet nu för grejen så nu tusan ska jag bättra mig.
 
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
 
Imorn väntas BARN HLR eximenation 😐 hejsan hoppsan hur ska det gå? Juste ja! Måste göra webbutbildningen först. Hoppsan! Wish me luck 🤞🏻
 
 
 
 

Publicerat: / LifeStyle { mix }

Första gången, hur stolt får man egentligen bli?

Idag var det första gången för sonen att gå på simskola. Nervös och nervvrak som jag var så kunde jag sitta på kanten av poolen och bara observera. E (sonen) var superduktig. Trots massa bus och stoj i vattnet så gjorde han ändå det läraren visade och berättade vad han skulle göra. och detta var ändå första gången som han går i simskola. Första gången jag fick se han bada i bassäng. Han har enbart varit och bada med skola förr men nu fick vi liten egen tid. Familjeaktivitet. 
 
 
från Facebook; "2023.11.11 ~ Simskola
Första lektion på simskola 🥰
började nästan gråta av glädje och hur stolt jag är över honom! Han ville upp flera gånger men de är nog för att han reagera på vattnet och dess kemikalier (precis som jag gör) men heja E va duktig han var! Så himla stolt. Var så snäll mot dom andra barnen, busig och lilla monstret(han gör varg ljud) kom fram flera gånger men glädjen slår allt 🥰🥰 
 
Nöjd pojke deluxe." 
 
 

Publicerat: / Beauty; Emma

Hur gör man egentligen för att skapa balans i livet?

 
En sak som jag har tänkt på väldigt länge.. hur mycket orkar man egentligen? På senaste tiden har jag varit stressad konstant. Många saker runt om från olika hörn och kanter i världen har som "attackerat mig" samtidigt som jag skall vara tillgänglig för allt och alla? Hur kan jag balansera allt? Folk tycker att jag är självisk och elak som börjat inse att jag måste tänka på mig själv först och främst. Men som sagt, hur kan jag balansera livet när det är kaos hela tiden och demoner runt alla hörn?
 
 
På senaste tiden har jag verkligen lyssnat på mig själv {samtidigt som jag inte har det} och börjar inse att jag mår inte sådär jätte fantastiskt bra som jag alltid trott. Well, jag har mått bra ~ ingen depression osv men sen i somras har jag hamnat i en svacka av någon anledning. Vad är det som händer? well, de faktum är att jag inte fått bearbeta saker och ting som hänt i livet på kort tid har nog kommit i fatt samtidigt som jag tror jag börjar bränna ut mig själv ~ allt med uppsatser, tentor, skolan, människor som vill mig illa {inte fysiskt!}, stress osv. Är det en svacka i form av nedstämdhet eller är det sån höst/vinter depression? Ingen aning men jag kommer fortsätta kämpa för att inte hamna längre.
 
 
✨ Vecka två av fyra på min sista APL plats {praktik} och bara det är ju galet. Jag är klar med min utbildning nästa månad. What?!
✨ Antagen till en kurs som man tydligen måste ha för att få kunna titulera sig undersköterska . Haft första lektion/välkomstinformation men det var också lektion i samma.
✨ Min son fyllde sex år häromdagen. Helt sjukt alltså. Han är en smart pojke med mycket känslor och kärlek. 
✨ Haft intro / arbetspassintroduktionsdagar på mitt nya jobb. Känns så himla overkligt att jag fått en väg till mitt dröm jobb {well, de senaste dröm jobbet. Det absolut största drömjobbet är att vara tolk inom arabiska och spanska för myndigheter såsom migrationsverket blandannat}
✨ Jag har insett och märkt att jag har samtidigt hamna i en "måste-skaffa-mig-massa-tatuering" bubbla. Jag har på kort tid skaffat hela 8 st tatueringar på bara några månader. Och jag vill ha mer och mer. Det är sant som folk säger, tatueringar blir som ett beroende. Helt sjukt. Så jag kämpar med att stå emot spontana resor till tatueraren när suget för tatueringar är starka. 
 
totalt har jag nu 11 tatueringar. 2016 skaffade jag tre. 2020 {tror jag} skaffade jag en och resten är nu sen typ augusti 2023. Helt sjukt va en obalans i livet kan göra såna saker för mig. Och innan folk börjar på ig osv i dms; alla har olika sorts mekanismer för att hantera obalans i livet. Mitt är tydligen tatueringar och cola zero 🤷🏼‍♀️
 
 
Kanske ska sluta babbla nu om helt random saker men ni kanske förstår också nu vad jag menar med obalans ~ det är lite kaotiskt uppe i huvudet på mig men förhoppningsvis så finner jag nån sorts mekanism för att kunna varva ner och få lite balans i livet igen