MENY
Back to
Main Site
Follow me
Instagram
Follow me on
BlogLovin

Värmeslag, jobb och bedrägeri


Hellooo alla vackra människor! Jag hoppas ni alla mår bra och har klarat er bra under värmeböljan som är just nu. Min son drabbades olyckligtvis av värmeslag i helgen så jag har haft extrem panik, oro och rädsla. Suttit vak nätterna lång för att hålla koll på honom. Se till att han får i sig vätska etc. 

I söndags hade Emilio (sonen) 39,3°C I feber framåt kvällen. Så jag tappade upp ett någorlunda "kallt" bad för att få ner temperaturen i kroppen. Han blev lycklig att känna kylan dock höll han på att somna i badet så det blev ju lite tokigt. Temperaturen sjönk som tur var men olyckligvis dök den upp igen på kvällen. Emilio har aldrig haft värmeslag och det gjorde mig livrädd. Dock försökte jag få till allting själv (så det skulle försvinna) och jag lyckades! Jag hade självklart kontakt med 1177 flera gånger under helgen och enda fram till idag. Tror dom är ganska trött på mig och när dom ser mitt nummer så tänker dom nog "nej! Inte hon igen!". Haha nej då. 

Tack gode gud för isglass, bubbelvatten, is och Alvedon! 

Idag mår Emilio betydligt mycket bättre. Han är "normal"/sitt rätta jag igen men har problem med magen (väldigt vanligt med diarré när man har värmeslag) så han blir hemma från dagis resten av veckan (såklart!).  Sjuksköterskan på 1177 sa åt mig att kontakta hälsocentralen om diarrén inte hade försvunnit till idag och det gjorde jag. Vart inte nån hjälp faktiskt. Men jag tar en dag i taget och hoppas på det bästa. Emilio har iallafall inte magsjuka tack och lov för det! Både sjuksköterska på 1177, internet och läkaren har sagt detta. Så det är iallafall en positiv sak i allt detta. 

Så det var lite om min helg. Under så kommer du läsa en lite om förra veckans händelse. Ganska.. Fartfylld vecka. 

▶ Fest med dom boenden 
Det inlägget kan du läsa här > Festligheter
▶ Bedrägeri
En person hade ringt till en av våra boende och angav sig som doktor och sa att våran boende behövde muskelmedicin och att h*n skulle köpa av honom. När jag fick höra detta av en kollega så brann det i mitt huvud. Jag ringde upp numret men efter 20 signaler la jag på. Inget svar. Tog numret och gick ner till chefen, berättade läget och situationen. Polisanmälan gjord och varning till all personal och anhöriga är gjord. Jag la även ut på Facebook. 
▶ 41h jobb i gassande sol
Det kan jag lova var fruktansvärt jobbigt. Jag jobbade några 14h pass med 35°C 
▶ Vaccination 
I tisdags tog jag min andra dos av vaccination mot COVID-19 (snälla vaccinera er så vi får stopp på denna hemska "sjukdom" eller vad man ska kalla den). Hade gallstensanfall under morgondagen och jobbade kväll. Lite kämpigt men det gick. 

So yeah, det var lite grann av förra veckans händelser. Det har hänt mer men kommer inte ihåg allt. ✨ Jag hoppas ni alla har en fantastisk vecka och njuter ordentligt av solen som äntligen bestämt sig för att dyka upp ✨ 


Crazy crazy month

Hej allihopa! First off all vill jag tacka alla som fortfarande hänger kvar i min blogg. Jag uppskattar det riktigt mycket! Jag har faktiskt haft lite ångest / inte mått bra att jag inte bloggat. Jag tänker på bloggen flera gånger om dagen och att jag borde blogga men helt ärligt, Juli månad är en kaotisk månad.
 
Jag har börjat jobbat (sommar jobb) på ett ålderdomshem och jag har helt ärligt helgerna och tre veckodagar ledigt denna månad. Jag jobbar konstant. Folk frågar mig om jag inte borde flytta in i personalrummet då jag är på jobbet hela tiden 😬 😅 kanske borde ta det erbjudandet? (skämt)
 
Mina arbetstider är så långa. Vissa dagar jobbar jag 14h, andra jobbar jag 7 men måste alltid vara redo för att kunna hoppa in om det behövs.
 
 
Jag bjuder på denna bild. Trots mkt jobb mår jag bra. Jag gillar att jobba mycket som jag gör men ibland slår tröttheten till - im not gonna lie.
 
Denna vecka har varit jobbig. Gassande sol och ingen AC på jobbet (förutom I köket) har gjort att jag har varit svag och haft massiva huvudvärk men styrkan har kommit när dom äldre är på bra humör. Här omdagen (bilder under) hade vi en riktigt trevlig stund på jobbet. Chefen hade arrangerat en liten grillning för dom boendena och det blev toppen lyckat! Trots gassande sol i huvudet så såg jag till att alla fick i sig vätska medan dom andra personalen delade ut korv. Efter det så blrv det fixa som en av personalen hade bakat och waow va glad dom blev!! 
 
 
 
 
Jag har fått tillåtelse av chefen att lägga ut om jag täcker ansiktet på allihopa (som jag sa också att jag skulle göra) 
 
 
Super lyckad dag med lyckliga boenden! Alla njöt riktigt ordentligt och jag blev så himla glad att se dom må bra i solen, njuta av sällskapet av varandra och få äta gotta 😊
Även min älskade SBoy (smeknamn jag har för han - hans förnamn och boy) kom ut en sväng och jag blev så otroligt glad! Lycklig blev han att det var bra temperatur för han å komma ut! Och jag sprang bara i strumpor i fredags på jobbet (måste köpa nya skor) Hade tillåtelse av personalen och chefen att springa runt så.
 
Så det va lite av denna vecka. Jag kommer att göra en liten lista sen över händelser denna vecka - bedrägeri är inblandat och nej inte jag. La ut en varning på Facebook om detta (förklarar sen). Nu ska jag springa ner i tvättstugan och ta hand om tvätten sen står städning, handling och bad av son på schemat 😊