Publicerat: / LifeStyle { mix }

liten uppdatering

Hej alla gullisar! Jag hoppas ni alla mår bra och att ni har en fantastisk dag! Just nu är vi påväg till specialisttandvården Pedodonti (Barntandvård) med sonen. Eftersom han har sin diagnos så har vi fått en möjlighet att besöka specialister inriktad till barn och ungdomar med diagnoser. Jätteskönt tycker jag! Och jag kämpar med att inte ge min son tandläkarskräcken som jag själv har så det gäller att hålla sig lugn.




De senaste dagarna har jag fått mina betyg för min utbildning på undersköterska (well fick dom tidigare online men fick nyss hem papper på dom) och jag klarade det! 

Jag har åkt på ryggskott och har haft det snart en vecka - riktigt drygt. Så gå till tandläkaren med sonen skall bli spännande! 

I måndags åkte jag och maken till bröstmottagningen i Gävle för att kolla upp en knöl jag hade i bröstet. Och positiva besked; INTE CANCER! Tack gode gud! Det finns cancer i släkten så jag ville kolla upp det. Jag har varit livrädd de senaste tre veckorna sen knölen upptäcktes men det visa sig vara en infektion. (Lite svårt att förklara detta)

Jag har ansökt om några kurser som behövs göras och få godkänt i för att bli legitimerad undersköterska så nu håller vi fingrarna! Träffade en studievägledare igår och jag behöver ett ämne till men jag har faktiskt funderat på om jag ska skaffa en till utbildning. Jag fick i hemuppgift av syon att fundera vad jag vill. Eftersom jag vill jobba med barn och lära dom så skulle jag fundera på Barnskötare eller förskolelärare. Det är en svår fundering. Frågan är, skulle jag passa som det dock? Jag lärde maken svenska och alla Sveriges lagar på 6 månader så han pratar och skriver flytande. Jag lär min son att kunna säga ord, tecken och bildstöd. Dom använder ju de i förskolor och skolor nu för tiden vilket är fantastiskt. Och jag är ju intresserad av sånt dels för sonen utvecklas och kan kommunicera (han är icke verbal) och att se barn lära sig saker gör mig glad. Men som sagt, skulle jag passa som det? 


Mycket funderingar här. Har kollat upp som syon sa åt mig att göra och jag behöver bara studera naturkunskap 1b för att få behörighet på förskolelärare utbildningen. Hm. Jag får nog ta en funderare ordentligt. 

Bloggar sen! nu är vi framme hos tandläkaren! Wish us luck!

Publicerat: / LifeStyle { mix }

ÖVERLYCKLIGA JAG! Jag har öppnat min alldeles egna...

 
 
 
WEBBSHOPP!!

Jajamen! Ni läste rätt!

Hej alla gullisar! Jag har sedan länge velat ha min egna lilla webbshopp och nu äntligen har jag det! Den är väldigt simpel dock men jag har lagt ut designer på olika templets som jag gjort som har hjälpt mig de senaste tiden. Som ni har läst så har jag blivit utbränd så jag är sjukskriven fortfarande. Känns helt sjukt ännu! Och eftersom jag inte får jobba eller studera så blir jag otroligt rastlös (typiskt mig och min ADHD) så jag började ändra lite på designer på mina templets som jag själv använt, visat mina vänner då man pratat om om sjukskrivning osv och alla säger "Emma! Öppna en webbshopp! nu har du chansen!" så I did. Även om jag tycker det är lite pinsamt. Haha! Men payhip.com/shaynetopia är länken till min webbshopp! 
 
 
 
Jag uppdaterar den väldigt ofta och eftersom jag är så lätt rastlös så sitter jag lite vid datorn (min typ av återhämtning tillsammans med sova och massa andra saker) och gör flera olika designer. Typ Checklistor, kom ihåg listor, olika planners osv. Jättekul! Och för att alla skall kunna ha råd (har sett flera planners gå för typ $30 och uppåt) så är mina otroligt billiga. Jag gör inte detta för en inkomst utan jag gör detta för att hjälpa någon som behöver strukturer och listor. Jag har märkt att det funkar för mig - speciellt ännu mer sen jag blev sjukskriven.

 
>> SHAYNETOPIA's DESIGNS <<

Instant PDF download / Printables
 
 
Historian bakom namnet: 
Namnet ShayneTopia är faktiskt en liten konstig berättelse bakom. När jag var i min full blowout emo/scene period (är fortfarande alternativ ännu men mindre nerskalad) så hade jag ett "Scene namn" som var Shayne S******* (Fråga inte) och namnet Shayne kom ifrån en blond brud som hade en serie på E! när man hade den kanalen. Jag gillade stavningen och namnet så det blev mitt lilla Scene namn och det namnet har fortfarande hängt med mig i alla dessa år så just valet för Shayne blev detta. Topia, ja ärligt. Sen jag såg Hannah Montana när hon skulle göra nån klassuppgift om ett påhittat land så fastnade jag för ordet "Topia". Det lät "exklusivt/lyxigt" för mig då (minns inte hur gammal jag var när jag såg de) så just det ordet dök upp i mitt huvud när jag tänkte ut namn på hemsidan. 

Tack så mycket! Och följ gärna på Twitter/X om ni vill, jag uppdaterar väldigt ofta där: ShayneTopia's Designs (@shaynetopia) / X (twitter.com) 

Publicerat: / LifeStyle { mix }

för första gången i mitt liv.. tankar och hjärnspöken



jag har aldrig varit sjukskriven någon gång i mitt liv. Jag har aldrig haft en tanke på att bli det utan har bara kört på full fart framåt.. men tyvärr så blev jag träffad av den stora väggen som människor pratar om - gått in i väggen - men hur vet jag det? jag har aldrig varit med om det förut. Tyvärr så kom livet mitt i kapp mig som jag tryckt undan i flera år. 

Att be om sjukskrivning var nog bland det jobbigaste i mitt liv som jag någonsin fått göra. Träffa en läkare och förklara allt - hur man kände sig, tankar osv. 

så vad händer? jag är till början sjukskriven två månader (helt galet!) Och sen efter det får vi se vad som sker. Mina hjärnspöken säger att jag borde avsluta sjukskrivningen och sticka ut direkt på 100% i arbete. Hjärnspöken säger också att jag får sparken om jag är sjukskriven osv. Jag vet tyvärr inte hur detta fungerar, varken med jobb, facket, osv. Jag ber till gudarna iallafall att allt går som det skall. 

Sen är jag en person som blir tokig av att gå innanför samma väggar 24/7. Det finns personer som älskar att vara hemma, och så är det jag.. en som avskyr det. Haha! en dag eller två max sen måste jag ut men med sjukskrivning så är det en väldigt knivig situation för jag kan ju inte arbeta som sjukskriven (självklart!), kan man plugga samtidigt? tveksamt. Kan man börja med nån hobby (t ex ut och fota) - ingen aning. När jag växte upp så var ordet sjukskrivning för mig- man går hemma hela dagarna, ligger i sängen, på soffan osv. Och ärligt, jag trodde det långt fram till äldre åren. Nu är jag själv här.. och jag är rädd. Rädd för vadå tänker ni säkert nu. Well, jag är rädd för framtiden. Men varför? Jag vet människor som är sjukskrivna och har varit det i 20+ år, bara går hemma om dagarna och inte gör nånting. Tänk om jag blir så? Det är min rädsla. Att jag ska tappa hoppet och fokuset för framtiden. Tänk om jag inte blir bättre i mitt mående? Tänk om jag är fast såhär. Ja ni ser ju hur mina tankar far fram och tillbaka. Samtidigt som de negativa tankarna och hjärnspökena far fram och tillbaka så försöker jag ändå tänka positivt - denna sjukskrivning är bara tillfälligt för att jag skall få hinna återhämta mig,  jag kan nu lägga 100% full fokus på mig själv och mitt mående. Att jag nu har en möjlighet att kunna ta hand om mig själv - laga mig själv inifrån och ut. Det låter kanske konstigt men jag har börjat träffa en kurator (då allt från 2015 och framåt slog till verkligheten för mig) och hon förklarade på sånt bra vis angående varför och vad jag ska göra med denna sjukskrivning så jag kan inte förklara det eller ens skriva ner det. 

Med denna sjukskrivning så har jag också upptäckt att mitt minne har blivit så otroligt mycket sämre - tydligen en vanlig biverkning från utbrändhet men återkommer till sin originella när jag "blivit frisk". Det är faktiskt det mest skrämmande med mig som jag upptäckt.. Jag hade t ex glömt bort denna blogg (fast jag skrev i den i januari och har appen). Jag har börjat få skriva ner massa i telefonen för att jag ska komma ihåg t ex läkarbesök osv. Jag glömmer t ex när jag frågat maken bara fem minuter tidigare hur hans schema(jobb) är för dagen och han berättat. Jag frågar han igen efter fem minuter för jag glömmer bort...

Som sagt så är jag sjukskriven i två månader och många hjärnspöken och tankar som kommer handlar mycket om ekonomi. Har vi råd att jag är sjukskriven? Har jag råd att lägga mina jobb på sidan? Hur skall jag kunna hjälpa till att försörja familjen min? och många andra frågor. 

har ni nån gång varit sjukskriven och kan berätta för mig eller tipsa/rekommendera mig?  för jag är helt ärligt väldigt väldigt lost just nu.